CAMINADA AL “PALLER DE TOT L’ANY” dimecres 8/11/2023

20 de novembre de 2023

 CAMINADA AL “PALLER DE TOT L’ANY”

El passat dimecres 8/11/2023 tal com estava programat ens trobem al parking de l’Alzina del Salari un grup de 12 companys, decidits a fer una caminada de quatre hores . La puntualitat impecable, salutacions i moltes ganes de començar.

Esteban, el nostre guia dóna el tret de sortida decidint la via més adient per iniciar-nos. Un camí pedregós com tots els que podem trobar-nos en tot el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Poc a poc notem la pujada i per alleugerir en Esteban s’endinsa al bosc per un camí estret que tots fem en” fila índia” i així fins el Coll de tres Creus.

Aquí ens adonem que som en un lloc privilegiat, amb vistes fins al Mediterrani on el sol dona un gran reflex , matinar ha valgut la pena. En front tenim el massís de Montserrat i el Pla de Bages. Seguint les indicacions d’en Esteban ens marca el objectiu de la nostra sortida, arribar al “paller de tot l’any” un petit turó en forma de paller just davant nostre, i cap allí marxem de nou.

Seguim un camí estret dins d’un bosc on gaudim de la vegetació autòctona amb molta olor de farigola, romaní… i algú més agosarat fins hi tot menja “ cireretes de pastor “ que ja comencen a madurar, i així tot carenant ja som a la base del “paller de tot l’any” 817m (turó que la seva agulla recorda la forma d’un paller). Uns quants van rodejar-lo per la base seguint un petit camí.

Hem arribat al punt de fer una breu aturada per esmorzar.

De retorn per el mateix camí d’anada, i ens tornem a replegar just davant el ”Turó de la Pola” 930m punt molt visitat per els excursionistes del parc per ser el segon turó més alt de la zona, es comenta que allí hi ha un punt geodesic.

Esteban com a bon guia ens proposa les diferents vies de retorn i tots a una li diem – tu mateix!! Un camí ample amb una baixada suau ens porta al punt de sortida. Hem caminat uns 10km.

Tot seguit completem la sortida amb un dinar al restaurant Pedritxes, punt on ens reunim amb nou companys que s’afegeixen al dinar. Un bon dinar i molt bona companyia ens anima a fer noves sortides a caminar per el nostre entorn.


Cristina Estany.