Ruta Barcelona Salut i Metges 24/05/22

31 de maig de 2022

El passat 24 de maig vem fer una nova activitat aquesta vegada en forma de ruta guiada per Barcelona, dedicada al món de la medicina.

Vem començar a la cruílla València Rambla de Catalunya on vem poder contemplar l’exterior modernista de la farmacia Bolós i visitar el preciós interior.
A la cantonada oposada hi ha la casa de Dolors Belloso, magnífica casa modernista amb tristes modificacions de la era de l’alcalde Porcioles. En aquest edifici va viure i morir el Dr Trueta.

Al llarg de la Rambla de Catalunya vem veure diferents edificis on van viure o van tenir la consulta diversos metges ilustres com el Dr Puigvert, el Dr Gil Vernet, el Dr Broggi entre d’altres. Totes aquestes cases relacionades d’alguna manera amb el món de la medicina hi figura una placa identificativa d’aquests fets. Es va parlar amb detall de la primera dona metge de Catalunya i d’Espanya, la Dra Dolors Aleu que va tenir la consulta a la Rambla de Catalunya

A la plaça Universitat vem veure el lloc on havia estat el monument en homenaje al Dr Robert fet per l’esculptor Josep LLimona que en el 1940 va ser retirat per les autoritats franquistes, sent després recuperat i emplaçat definitivamente a la Plaça Tetuan. El dr Robert a més de metge famós i molt apreciat, va ser també un recordat alcalde de Barcelona, de curt manament, caracteritzat per les seves idees catalanistes i independentistes.

Vem veure la seu de les aigües Rubinat Llorach la familia Llorach (Dr Pau Llorach, psiquiatra) que van comercialitzar les aigües Rubinat-Llorach com famosos laxants de l’época.

Després ens vem dirigir a l’antic Hospital de la Santa Creu i vem estar davant de l’antiga Reial Academia de Medicina, que disposa d´uns dels anfiteatres anatómics per disseció quirúrgica més antics d’Europa. No esta inclosa la visita ja que només es pot fer a través d’una empresa que ho gestiona.

Finalment, vem veure la casa on va viure el Dr Ramón y Cajal al carrer Notariat 7, el monument al Dr Fleming, en el carrer del Carme, en els Jardins del Dr Fleming Finalment, i tornant ja per les Rambles es va recordar l’estada de Einstein a Barcelona. Aquí es va donar per finalitzada la visita passant després a dinar al restaurant ‘el Corral del Gallinero´.

Continuem!